info@lievaart-esthetiek.nl
070–3241200

Behandelingen

Behandelingen 1038 NW1

Wat zijn injectables?

Bij het ouder worden verandert de kwaliteit van de gezichtshuid. Het natuurlijke collageen neemt af, er is botresorptie, er ontstaat volumeverlies en de huid droogt uit. Het gevolg is rimpels, lijntjes en verslapping van de huid. Door middel van injectables kunnen deze ouderdomsverschijnselen worden gecorrigeerd. Injectables zijn vloeistoffen (Botuline toxines of Skinboosters) of gels ( Fillers ) die met een fijn naaldje of canule in de huid worden gespoten. Hiermee worden rimpels
verminderd en gezichtscontouren verbeterd. Het resultaat is een natuurlijk verjongde huid.

De injectables zijn biologisch afbreekbaar, waardoor het effect niet permanent is. Hierdoor kunnen de behandelingen steeds weer worden aangepast aan de veranderende condities van de huid. Iedere behandeling is dus maatwerk.

De meeste fillers blijven 12 tot 18 maanden zitten en zelfs nog wel langer. Maar dat betekend niet meteen dat u dan ook zolang tevreden bent. De filler wordt iedere dag een klein beetje opgenomen door de huid, het resultaat neemt langzaam af, totdat u niet meer tevreden bent. Helaas komt dat moment eerder dan het moment dat de filler helemaal uit uw gezicht weg is.
Hoelang het resultaat en de tevredenheid aanhoudt kan per persoon verschillen. Leeftijd, stress, schadelijke invloeden van buiten af en leefstijl hebben hiermee te maken. Maar ook het gebied waar de filler wordt geplaatst maakt verschil. Op plekken waar veel beweging is worden de fillers sneller opgenomen door de huid.

Veiligheid

Lievaart Esthetiek werkt met verschillende soorten tijdelijke, veilige en natuurlijke producten. Het zijn hoogwaardige producten die wetenschappelijk zijn onderzocht en waarvan de effectiviteit en veiligheid op lange termijn zijn bewezen. Juvéderm®, Restylane® en Belotero® dragen zowel het CE- keurmerk als het FDA- keurmerk. Het zijn dan ook niet de goedkoopste producten maar wel de beste!
Stylage® is het enige merk filler die alleen de CE- markering heeft, vandaar dat deze filler iets goedkoper is.
Dokter Lievaart is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde.

Consult

Lievaart Esthetiek vindt service en toegankelijkheid erg belangrijk, daarom is uw eerste consult kosteloos en vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt er goed naar u geluisterd. U krijgt alle tijd om uw wensen kenbaar te maken.

In dit gesprek wordt u uitvoerig bekeken en er worden foto’s van uw gezicht gemaakt. Wie bent u?  Wat is uw uitstraling? Wat zijn uw karakteristiek uiterlijke kenmerken?

We nemen ook uw medische voorgeschiedenis door. Bent u onder behandeling van een specialist? Gebruikt u medicijnen? Bent u ergens allergisch voor? Heeft u al eerder cosmetische ingrepen ondergaan?

Hierna stellen we samen een behandelplan op, om te bepalen welke behandelingen het meeste resultaat opleveren, passend bij uw budget.

Na de behandeling

Na een botuline toxine behandeling kan er sprake zijn van roodheid, zwelling en/of blauwe plekjes. De roodheid en/of zwelling zal binnen enkele minuten verdwijnen, de blauwe plekjes zullen na enkele dagen weg trekken.
Na de behandeling kan er soms hoofdpijn optreden, of u kunt een zwaar gevoel in het voorhoofd krijgen, dit is van korte duur. U mag een paracetamol gebruiken wanneer nodig.

Na een behandeling mag u 24 uur niet sporten, geen gebruik maken van sauna of bad en niet in de volle zon. De warmte kan er voor zorgen dat de botuline toxine verspreid, dit kan tot complicaties leiden zoals bijvoorbeeld een hangend ooglid.

Vermijd contact met het behandelde gebied. Niet wrijven en geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, microdermabrasie, massage of laser.

Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling.

Na het eerste uur mag u weer make-up gebruiken.

Aanspannen van de aangedane spieren versterkt het effect van de botuline toxine. Het zichtbare effect zal na 1-3 dagen beginnen en heeft 10-14 dagen nodig voor een optimaal resultaat.

Na een filler behandeling kan er sprake zijn van roodheid, zwelling en/of blauwe plekjes. De roodheid en/of zwelling zal binnen enkele minuten verdwijnen, de blauwe plekjes zullen na enkele dagen weg trekken.  Het kan enkele dagen beurs aanvoelen. In zwelling, zeker na een lipbehandeling kan enkele dagen duren.

Het advies is de eerste 2 weken niet intensief in de zon te gaan en geen gebruik te maken van sauna of stoombad. Ook behandelingen bij de schoonheidsspecialist of huidtherapeut worden de eerste 14 dagen na de behandeling afgeraden. De kans op zwelling en infectie worden hierbij verhoogt.

Ook is het advies je huid te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Na 6 uur kunt u weer make-up  gebruiken en alcohol nuttigen.

Controle

Twee tot drie weken na uw behandeling volgt er een controle afspraak.

Er worden weer foto’s gemaakt en samen bekijken we het resultaat.

Indien nodig bij de controle van de botuline toxine vindt er nog een gratis inspuiting plaats van het al eerder behandelde gebied.