info@lievaart-esthetiek.nl
070–3241200

Peelings

Een mooie stralende huid of huidverbetering door een Easy TCA® peeling.

Een doffe en vermoeide huid of verstopte huid, onzuivere huid kan goed behandeld worden met de Skintech Pharma Easy TCA peeling. Deze peeling is een oppervlakkige peeling die zichtbaar en direct een oppepper geeft. Voor een doffe huid, acne, acnelittekens en/of huidveroudering zoals fijne lijntjes en grove poriën hebben wij de SkinTech® Easy TCA® peeling. Bij de peelings van Skin Tech is de kans op complicaties en ongewenste resultaten veel kleiner, de behandeling comfortabeler, en de downtime korter dan bij andere peelings.

Easy TCA® Pain Control


Gecontroleerde TCA Peeling voor huidverbetering

Last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid?

Met Easy TCA® kunt specifieke huidproblemen behandelen.

Peelings en huidverjonging

Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huid verjongende eigenschappen. Huidveroudering begint met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastine productie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

In tegenstelling tot wat men zou verwachten is een peeling met trichloorazijnzuur (TCA) niet alleen geschikt voor de dikke huid met grove poriën, maar ook bij uitstek geschikt voor de dunne en de dunner wordende huid en gevoelige huid. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt productie van elastine en collageen toe; de huid gaat zich opnieuw gedragen als een jongere huid. Door de toename van collageen- en elastine lagen, zal de dikte van de huid toenemen, terwijl de dikte van de dode huidlagen wordt verminderd. Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en dat kan met Easy TCA® Peelings bereikt worden.

Wat is Easy TCA®?


De Easy TCA® is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde “combinatiepeeling” wordt met een speciale ‘basesolution’ bereid (met onder andere vitaminen, antioxidanten, etc) waardoor het langzaam en gecontroleerd door de huid dringt waarna een ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag wordt afgestoten.

Een peeling stimuleert cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

De Easy TCA® Pain Control is innovatieve TCA peeling met een pijnstillende werking.

Behandelplan op maat


U bespreekt uw doelstelling met uw behandelaar waarna er een persoonlijk behandelplan voor u wordt opgesteld. Dit bestaat doorgaans uit een aantal peelingsessies met een interval van één of twee weken en het gebruik van specifieke SkinTech® behandelcrèmes en een gezichtsreiniger.

Deze behandelcrèmes zijn ontwikkeld voor aanpak van uw huidprobleem (zoals pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes en littekentjes, een droge, arme of vale huid) en bescherming van uw huid tegen zonlicht (UV) licht en warmte (Melablock HSP SPF 30 en 50+).

De SkinTech® crèmes gebruikt u tijdens de behandelperiode tot ongeveer zes weken na de laatste peeling waarna u kunt besluiten ermee door te gaan (wat met name raadzaam is bij hyperpigmentatie, acne of een arme (rokers) huid) of terug te gaan naar uw eigen merk. Tijdens de behandelperiode kunt u geen gebruik maken van uw eigen crèmes omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid; ze bevatten vrijwel altijd parfums en/of zuren die kunnen leiden tot complicaties zoals pigmentvlekken. Dit geldt ook voor gezichtsreinigers. Daarom reinigt u uw huid tijdens de behandelperiode met speciale (post peel) SkinTech® Cleanser Foam.

Hoe ziet een behandeling met Easy TCA® eruit?


De Easy TCA peeling wordt op in een aantal lagen op uw huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit induceert een ontstekingsproces wat de huid rood en branderig maakt. Bij De Easy TCA Pain Control bevat een pijnstilling waardoor de behandeling comfortabeler is.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces weer afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt uw huid weer rustig en pijnloos. Deze crème laat u de rest van de dag zitten. U wast uw gezicht op de behandeldag niet meer. Vanaf de volgende ochtend mag u uw gezicht reinigen met SkinTech® Cleanser foam, waarna u 2 maal daags de voor u geschikte SkinTech® behandelcrème èn Melablock HSP SPF 50+ voor UV bescherming gebruikt.

Na de behandeling is het belangrijk dat de huid tot 4 weken na de peeling goed blijft beschermen met Melablock HSP SPF 50+ en dat direct zonlicht zoveel mogelijk wordt vermeden. SkinTech®  Melablock HSP SPF 30 of 50+ is een zonnebrandcrème met hoge en respectievelijk zeer hoge bescherming, die speciaal is ontwikkeld om de huid na een peeling te beschermen. Melablock beperkt niet alleen activatie van melanocyten door licht (UVA/UVB) maar ook tegen warmte (HSP) en beperkt hiermee het risico op complicaties.

Verwachting


Om tot een goede en bevredigende huidverbetering te realiseren, zal er een behoorlijk deel van de opperhuid moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Hiervoor is vervelling dus nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervelt u doorgaans het meest.

Dag 1
De dag na de peeling voelt uw huid droog aan maar er is niet veel zichtbaar.

Dag 2
Uw huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn waar u pigment had zitten.

Dag 3
De vervelling begint, eerst rondom de mond en dan verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van uw huid.

Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen, daarna zult u nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom uw neus zien. Uw nieuw huid is zichtbaar verbetert, is egaler en straalt.

Post Peel Care


Uw gepeelde huid is kwetsbaar! Zorg daarom dat u zich strikt aan de voorgeschreven “Post Peel Care’ houdt. Een van de risico’s na een TCA Peeling is namelijk het ontstaan van pigmentvlekken;

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

 • Volg zorgvuldig het Post Peel Care voorschrift op met 2 maal daags gebruik van SkinTech® Crèmes en Cleanser Foam.
 • Staak het gebruik van uw eigen dag- en nachtcrèmes; Deze bevatten veelal irriterende stoffen zoals parfums en zuren die kunnen leiden tot onstekingsreacties.
 • Vermijd tot 2 weken na een peeling behandeling hoge temperaturen (sauna, hammam)
 • Trek niet aan loszittende velletjes; hiermee beschadigt u uw nieuwe huidlaag, er kunnen wondjes ontstaan die vervolgens kunnen resulteren in een pigmentvlek.
 • Direct na de eerste peelingsessie en tot twee weken na de laatste peeling adviseren wij u geen peelings of scrub thuis te gebruiken of soortgelijke behandelingen te ondergaan in een andere kliniek of schoonheidssalon.

Wanneer kan ik geen Easy TCA Peeling ondergaan?

U kunt (nog) geen Easy TCA Peeling ondergaan wanneer u;

 • Ontstekingen/infecties heeft (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip), in dit geval kan uw arts u medicatie voorschrijven
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent
 • Immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem heeft
 • Kanker hebt en onder behandeling bent
 • Last heeft van keloïd vorming (hypertrofische littekens)
 • Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt
 • Verse littekens of wonden hebt in het behandelgebied
 • Een verleden hebt met radiotherapie in het gelaat
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Na harsen een beschadigde huid hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt;
 • Indien u isotetrenoïne (roaccutane) heeft gebruikt kunt u doorgaans 6 maanden na afronding van de kuur behandeld worden
 • Na gebruik van tretenoïne (vitamine A zuur ofwel Retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten van anti aging crèmes) kan de permeabiliteit van de huid verhoogd zijn. U kunt dan wel een Easy TCA peeling ondergaan maar meld dit aan uw behandelaar.

Verder

 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt laser ontharen afgeraden
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren